Inloggen

Erasmus MC gaat uitbreiden. Er komt een compleet stuk stad bij.

15 februari 2022 | Stories | Mirjam

Vopop ontwikkeling bij de buren van het Erasmus Medisch Centrum. Begin februari werd het ‘Masterplan 2050’ voor het Erasmus MC vastgesteld. Er zijn plannen zijn voor een nieuwe campus waar vernieuwende bedrijven samenwerken op het gebied van gezondheid en technologie. De campus wordt een levendige plek waar gezondheidszorg, technologie en ondernemerschap samenkomen.

Meer dan alleen een uitbreiding

Volgens Wethouder Bas Kurvers gaat hier om meer dan alleen een uitbreiding van een ziekenhuis. Er komt een compleet stuk stad bij met stedelijke voorzieningen dat bijdraagt aan nieuwe werkgelegenheid, met groen en goede bereikbaarheid. Waarbij ook de goede verbinding van de omgeving met de campus belangrijk is. Er is bewust voor gekozen om de campus in het hart van de stad te plaatsen en niet ergens in een wijk buiten het centrum.

Groene pleinen, wandelroutes en goede bereikbaarheid

Op de campus komen groene pleinen en wandelroutes, waaronder een route via de Daniel Den Hoedbrug die stadswijk Little C verbindt met het Erasmus MC en het Museumpark. De gebouwen komen op de plek van verouderde gebouwen als het oude Dijkzigt-ziekenhuis en de voormalige zusterflat en de eerste locaties moeten in 2027 klaar zijn. Ook een goede bereikbaarheid voor voetgangers, fietsers, auto’s en een HOV-verbinding is meegenomen in de plannen.

Meer informatie lees je op de website van Gemeente Rotterdam

Zoekvenster sluiten